positif gbs

sye disahkn mengidap positif gbs.. ade sesiapa ade pengalaman x tntng penyakit ni.. mohon share.. sye tkt n isau sgt

2 Balas

Sy anak sulung detact gbs masa 38 week 6 day.. Tau pun bila dh masuk ward turun air.. Dr trus on antibiotics and akan induce kalau jalan xbukak.. Lepas je ank lahir.. Dr akn pantau 48 jam utk pastikan ank kte xkne kuman gbs tu.. Alhamdullilah anak sy sihat.. Dh sthun 7bln dh.. Aktif..

3y ago

jdnye gbs ni bole dikawal jika dikesan awl kn

Takde pengalaman but setahu saya kalau dapat detect awal, nanti akan on antibiotic. Dan kemungkinan akan bersalin secara czer

3y ago

btol dkt google smua info negatif je.. die wt kte lg stress n takut sebrnye..