Positif GBS

Ada tak mommies kt sini yg ada GBS?boleh share tak pengalaman

1 Balas

Sy.. on antibiotik 4hourly sblm deliver & baby 3 hari on antibiotik..

5y ago

Tak bahaya pd ibu, tp amat bhaya pd baby sekiranya baby kena infection gbs tu sbb boleh merebak ke otak kalau lambat detect.. sy bersalin masa 38w3d sbb air mentuban dh pecah masa 38w1d, czer sbb jln x buka.. kalau normal delivery lg bahaya sbb muka n hidung bby lalu dkat vagina, tempat gbs membiak..