SALAM MMY2 NK TNYA SEBELUM NI SYA CHECK UPT TU NAIK DOUBLE LINE TRUS REPEAT 2MINGGU LGI NAIK 1LINE J

15 Balas

Boleh guna pregnancy test dip and tell dulu. Banyak review shopee punya tak betul. Tapi kalau nak pasti tey dip and tell, kalau ragu ragu paling terbaik clearblue digital. Guna clearblue confirm tahu pregnant atau tak, sebab sensitivity clearblue lagi tinggi. Boleh cuba dahulu, baru ke klinik.

Klau ikut kan kandungan dah 9minggu 😥 tapi Klau keguguran tak ada tanda2 yg keluar pun. risau sangat2

1mo ago

Kalau ikut kiraan awk dah 9wks, dah boleh pergi klinik utk scan. 9wks sptutnya dh boleh nmpak & dngar hearbeat. Awk try pgi klinik swasta utk confirmkan. Ckap je nak buat scan terus dulu masa sya dah nak masuk 5-6wks, prgnancy test tu makin lama makin samar. tak seterang masa first test . Mungkin sbb level hcg kurang. jadi masa 7wks saya terus pgi scan je. Tapi mmg ada jugak kes sbb chemical pregnancy masa test upt tu dia tba2 jadi 1 line mksudnya persenyawaan tk berjaya.

chemical pregnancy rasanya... saya pernah jadi... last2 period... pastu pregnant lagi , alhamdulillah dah 13w skrang

1mo ago

lpas jaa period tuh, bulan depan tuh period delay... buat test tngok² double line

kalau macam ni, lagi baik pergi klinik o&g.. kita pun rasa lega untuk kepastian pregnant atau bukan..

Buat UPT kali Ke 3, tengok result. Jika keliru lagi dan haid tak datang juga, jumpa doktor untuk pengesahan.

1mo ago

baik sis. nanti saya Chek g klinik

mungkin false test kot , sepupu sy pernah jadi mcm ni bila pergi klinik x pregnant pun sbb false test

1mo ago

ya sis. kali ke 3 Chek naik 1line sja

chemical pregnancy kot... better beli upt brand dip n tell lebih tepat tanpa keraguan

1mo ago

ok sis terima kasih nnti Sya try 😊

Saya pernah jd mcmni jugak. chemical pregnancy. end up turun darah haid

saya beli test pregnant ni dekat shopee je ada ka boleh di percaya 😔

1mo ago

boleh, saya pun guna yg shopee 2x check pastu terus gi klinik buat confirm pregnancy

Boleh jadi false positive. Boleh pergi klinik swasta dulu untuk scan

1mo ago

baik sis. nnti Sya g klinik utk kepastian 😊