Sa dah boleh rasa gerakan baby seawal 16w..betul kah klu awal rasa gerakan baby yg d kandung bby boy

19 Balas

pergerakan baby tak semestinya menandakan jantina baby. dia ikut org. ada org perut tebal, dapat tahu baby bergerak lambat. klau Pn nak tahu jantina, buat detail scan. itu baru betul. saya tak percaya cek jantina melalui luaran. tiada yg pasti, jika betul hanya kebetulan. nanti kalau percaya apa org ramalkan tanpa detail scan, then baby keluar jantina lain, sendiri sedih. beli baju pompuan, hujung2 keluar baby lelaki dn juga yg sbaliknya. pernah terjadi kes ni.

sy anak ke 5 lambat rase bergerak 20 weeks baru rase tu tun haluss je.. sblm2 ni anak boy 4 org semua 18weeks dah mule rase gerak..sekali scan 4x dah yg ke 5 ni rupanya baby girl insyaAllah..wallhualam..lain org lain lah pengalaman nye kan..😊

sy dh 19week tp x rasa lg pergerakkan bby. sy tanye doc, doc ckp depend pada perut ibu... sebb ada stgah org lapisan perut dia nipis, ad yg tebal... alhamdulillah, awk dpat rasa awal... sy still mnunggu😁😁

Tak semestinya sis. doc ada bagitahu mungkin sebab lapisan perut nipis sebab tuh dah rasa. mungkin sis jenis badan yang kurus, tuh yang dia rasa awal baby bergerak. 😘 hihihi. nanti 20w dah boleh buat scan details.

sy dpt rse mse 12 weeks.. g scan 12 w tu pun boleh nampak baby aktif sngt gerak2... tapi x dpt thu lagi jantina baby.. skrg dh 32w

jantina bukan berdasarkan ciri2 fizikal, kelakuan or perbuatan ibu pun.. nak tau pasal kandungan hanya melalui scan saja..

Sya 20w tk rasa lgi pegerakkan bby . Mungkin sesetengah prg perut nipis snang rasa . Ada sesetengah perut tebal lmbt rasa 🥰

Sama saya dah rasa jugak baby gerak aktif.. Jantina tu x sure betul atau tak, mitos saja kot 😅 #17w5d

Tak sure 100% sis. Memang pada usia ni dah rasa pergerakan baby, tak kira baby boy or girl🥰

tak semestinya. sy pun rasa masa 16wks tapi girl. ikut ketebalan kulit perut tebal ke nipis.