Sa dah boleh rasa gerakan baby seawal 16w..betul kah klu awal rasa gerakan baby yg d kandung bby boy

19 Balas

pergerakan baby tak semestinya menandakan jantina baby. dia ikut org. ada org perut tebal, dapat tahu baby bergerak lambat. klau Pn nak tahu jantina, buat detail scan. itu baru betul. saya tak percaya cek jantina melalui luaran. tiada yg pasti, jika betul hanya kebetulan. nanti kalau percaya apa org ramalkan tanpa detail scan, then baby keluar jantina lain, sendiri sedih. beli baju pompuan, hujung2 keluar baby lelaki dn juga yg sbaliknya. pernah terjadi kes ni.