alahan teruk

Seriosly badan rasa lemah sgt,makan tak leh nk msok lapa tp xleh telan...mnum air je tp nnt hbs smua kua..smua bnd say bau bsuk,xboleh r,alahan kali ini lain,prut cm bsr padahl bru 8week

8 Balas

You will get better.. Saya dulu pun mcm ni.. Awal2 pregnant mmg ssetengah org akan jd gini.. Tp bila dah masuk 3 bulan ke atas, Semuanya akan okay. Sy masuk 4 bulan bru xmuntah and Makan jadi selera balik.. Dan lapar sentiasa😅. Sabar byk2 okay.

saya baru lalui fasa ni sis sampai kena tahan wad 2 kali sebab dehydrate and kerap sangat muntah. tapi alhamdulillah masuk je 4 bulan dah okay sikit walaupun kadang tu rasa juga mual tapi tak seteruk masa awal awal dulu la

Saya pun kene alahan teruk macm sis. Anak first sampai masuk ward sebab kurang air dalam badan asyik muntah je. Masuk 2 trimester alhamdulilah beransur hilang alahan baru selera makan😊 Semoga sis dan baby sihat ye🥰

saya baru habis fasa ni sis.. masa minggu 5-10 saya jadi sebijik mcm sis mmg takleh buat ape😅😅 masuk minggu 11 tu dia beransur-ansur kurang and saya dh takdak muntah2 langsung and lalu makan mcm biasa

Sama lahh. Last ii kena tahan kt hospital sbb kurang garam dlm darah n air kencing kotor. Lepas nurse suntik ubat tahan muntah baru ok dh blh minum air kosong slow ii mkn pn ok.

Makan buah byk2 yg awak rasa boleh masuk & minum air yg boleh minum contoh laici sejuk ke. Sekurangnya dapat tenaga sis. Makan kurma pun bagus

sama kita sis..tapi sy byk mkn buah

cube mkn buah sis