feeding

Hi semue saya baru tahu saya hamil 4 minggu tapi saya still menyusun baby saya yg berumur 1 tahun. Saya da cuba bagi susu formula tapi still tanak.. susu saya pun makin berkurang..??? Boleh ke saya teruskan menyusu atau patut dihentikan Mommy2 tolong beri pencerahan atau idea yang membantu saya?

3 Balas

Consult dgn doc..kalau awak tak ada risiko apa2 masa pregnant first tu..tak ada masalah untuk teruskan bf..saya bf anak saya sampai saya nak masuk labour room..tapi..masa dia umur 1 year saya pnh give up nk bg fm..sbb dia reject banyak susu..last saya try bagi susu enfagrow..berjaya..tapi still continue bf dia sampai saya bersalin..lepas bersalin tandem nursing dgn adik dia plak

4y ago

Kalau pregnant horom hasilkan susu akan stop..mmg susu akan berkurang..tp ada je..ada je org makin bertambah bila dah 2nd trimester..depend atas org

Mungkin puan boleh slow2 ajar dia, cuba test pagi Tengah hari dan malam, buat dlm kuantiti dlm 2 ounc ke... Setiap hari kena cuba

Anak dh 1 thn dh boleh bg fresh milk dan banyakkan makan. Try pelan² wean off.