Baby 9 bulan reject susu botol

Boleh bagi suggestion tak macam mana nak tambahkan susu badan, sebab baby tiba2 reject susu formula ( saya mix feeding; formula + bf ) Dah cuba tukar jenis botol susu ( avent philip, pigeon slim neck & mam) & dah cuba tukar susu dari yang murah ke mahal; tapi still taknak, nak bf je. So ada cara tak macam mana nak tambahkan susu badan? Sebab susu badan makin berkurang 😭

1 Balas

stop susu fm. kerap bg baby directfeed. contoh previous baby susu 4@5j sekali. awak pendek kan jadi 3@4j sekali. selagi ada permintaan dr baby menyusu. selagi tu penghasilan/pengeluaran susu badan awak ada. jangan skip penyusuan pada waktu malam. hormon prolaktin sgt tinggi pada sebelah mlm. jangan stress. lagi awak stress lagi susu makin drop. masa baby menyusu awak kena enjoy je. makan minum yg boleh buat awak happy. bila awak happy pengeluaran susu bdn awak akan meningkat.