baby

apa patut saya buat ...baby saya kat rumah breast feeding saja...tapi bila keluar nak pergi mana2 susah nak breast feeding..and susu badan saya pun tak banyak.ada bagi susu formula tapi baby tak nak minum susu formula langsung ...dia nak susu badan?

5 Balas

pengalaman sy masa bslin ank no 4..Xnak btol..xnk fm...xnk keluar rumah..bila bawa keluar..meraung sakan..Mmg susah nk bw kmane2..Nk duduk dlm rumah je..bila Nk susu..kite guna nursing cover lg dia mngamok sakan..sbb jns nk susu kene buka abis2..Mmg mnguji kesabaran...tp Alhamdulillah..berjaya teruskn penyusuan..smpi umur ank 3 taun setengah..stop sbb sy prgnant lg...Skg da bersalin adik dia..abaung lg nyusu kt adiknya..kdg2 sy bg juga dia minum kalau da bgkak sgt..heheheh

Apa yg membuatkan ibu rasa susu bdn x byk? Kencing dan berak baby warna apa? Nak keluar rumah susah sbb bf? Skrang byk bantuan utk bf mom. Bleh df anak dlu sblum turun kereta atau df di surau or nursing room. Memula mmg rasa weird skit tp lama2 akan expert dun worry. 😊 Hehe sebenarnya kalau beri fm lg susah sis. Nak kena usung sampai 2-3bag utk feeding anak saja. Tertinggal satu bag dah kelam kabut.

Kenapa ckp susu xbyak? Tak bengkak bukan maksud tak byk tau. Tu maksudnya susu dh adjust sendiri ikut baby, n susu pekat. Lg kerap offer baby, lg byk susu. Dont worry bawa je cover menyusu, atau pergi baby room. Sy pun menyusu badan xpernah bg botol. Sy pergi baby room je, skrg mall smua ada baby room. Baby dh 9m.🤩

5y ago

❤️

tak salah pun nak bf anak kat luar. bukan perkara yg ‘tak senonoh’ kat public. itu lumrah ibu. yang penting kita dah set up dgn nursing cover. susu ibu terbaik 👍🏼

taksalah nak bf kt luar..beli nursing cover