Anak Sy Dah 8 Bulan.. Tapi Dari Start 6 Bulan Segala Mcm Puri, Segala Jenis Bubur Nasi, Sy Dah Beri.. Tapi Still Die Tolak Pakai Lidah.. Langsung Tak Nak Bagi Food Tu Masuk Dlm..

Asyik Susu je, even Susu saya banyak tapi still tak ckp lah sbb die kuat menyusu.. Sepatutnya dah sulam dengan food?? Patut ke saya bagi Susu formula, sbb die sentiasa tdr tak lena+ malam pun sama ?pening pikir

2 Balas

Dh blend bubur tu smpai halus ke sis? Kdng baby luakkan blik sbb trlalu ksar Anak sy mula² bgi bubur O tpi dia tolak lps tu sy try bgi ayam dan sayur bru dia nk kdng kena tukar dngan puree kurma

4y ago

Halus sgt dah..ibarat klu sy blend cili kering tu dah tak de bijik² nye dah.. Tapi still gak.. Saya dah campur gan serbuk ikan bilis, ayam, brokoli, carrot, kurma.. Segala nye lah.. Sama gak.. Buntu dah 😩😩

Kalau rasa susu tak cukup..elok bagi formula..mmg ada anak2 tak nak makan..susah untuk makan..my nephew umur 3 tahun baru betul2 makan..itu pun memilih..dari baby sampai 3 tahun minum susu je

4y ago

Elok bagi susu formula..sbb susu formula ada inculde vitamin2 yg perlu utk bdan dia..gantikan makanan yg dia tak nak makan tu..cuba bagi appeton atau multivitamin..ok jgk..anak2 saya mmg saya bagi multivitamin