GBS di awal kehamilan

hi semua..nak tanya normal ke awal ke hamilan dah ada GBS..usia kandungan sy baru masuk 5 week..tapi masa scan di swasta dr cakap tak nampak pun lagi..mungkin kandungan saya masih baru..sekarang sy tengah confius nak pergi bukak buku pink tak kat klinik kerajaan

2 Balas

Gds tu apa sis

2y ago

masa tu mcm ada keluar darah sikit dgn sakit bawah perut..so pergi klinik swasta check..masa scan atas tu dia tak nmpak lagi kantung nya..itu yg dia check dari bawah..masa dia check dari bawah dia cakap sy mcm ada yeast..and bahaya untuk baby..jadi dia ambil sample bawak pergi lab..bila result keluar..sy tnya sepupu kerja klinik..dia cakap sy kena gbs tu..sy ada baca org cakap bahaya..ada yg cakap tak bahaya..jd kena tnya pendapat doktor mcm mana..nk pergi klinik rasa mcm awal lagi..tp sy punya keputihan tak teruk pun..masih normal..dr just bg ubat kuat kan rahim je..