Help me pls momies! 🥺

Hi, saya nak tanya saya dah nak masuk 5 bulan tapi saya still belum buat buku pink 😱 Sebab mco ni husband susah cuti nak kena pergi pagi. Saya ingat nak buka buku di klinik swasta je. Tapi kalau saya dah bukak buku kat klinik swasta, saya still kena bukak buku pink??? Takut kena marah ngan nurse klinik kerajaan sebab lambat buku pink. Help me. 😭#latebooking #mommybuntu #seriusnanya

2 Balas

Boleh buka buku di klinik swasta, macam saya, saya buka buku di klinik siti. Cuma masa seminggu sebelum saya deliver baby, doc klinik refer ke pakar o&g hosp gov. Masa nak daftar dekat unit pendaftaran tu, staff situ cakap saya kena charge harga first class sebab rujukan swasta. Mahal sikit la. So dia bagi solution, dia cakap pergi klinik kesihatan mintak referral letter gov, baru dapat harga third class. No worries, boleh tu.

Boleh je nak bukak buku pink klinik swasta. Setahu saya kalau dah bukak buku pink klinik swasta tak perlu bukak buku pink klinik kerajaan. Cuma kalau bersalin kat hospital kerajaan tak pasti boleh pakai ke tak buku pink klinik swasta.

3mo ago

boleh je nak beranak kat hospital hospital terima buku klinik swasta 😌