hcg upt

Hi semua..nak tanya lah Hmmm siapa buat test sendiri upt beli farmasi positif terang lagi double line tu. Tapi bila pegi hospital buat urine test upt result negatif. #5weeks Doc pulak cakap kemungkinan baby tak jadi. Eh banyak lagi la doc cakap semua negatif2 je ?

16 Balas

Bsabar la sis..sya pun mcm tu jga wlpn test 3 kli d rmh then Naik 2 line..doc tidak pcya wlpn tidak srh Saya buat test d klink just tnya bila last period..sakit hati pun bila doc tnya mcm tu..maybe ia tgk muka sya dgn husband br ia buat scan..itupun still negative komen ia ckp..scan tu nmpk dah kantung,baby pun nmpk time tu 6 week tak silap..doc srh scan kli kdua bila dah 8 week br nmpk..

Saya pernah kena mcm ni... cek sndiri 2 line..kt klinik 1 line...pastu doc scan die ckp...xde ape2 dlm perut saya cuma kantung ksong...sedihnya bukan kepalang...lg2 masa tu saya ada problm dgn suami...akhirnya lepas kami berbaik...terus ke k.swasta...alhamdulillahh baby ok je dlm kantung tu...dan jelas...dan skrg dh 3 tahun pon...

5 weeks tu terlalu awal..better tunggu samp 9or 10 weeks baru buat upt balik..kadang sstgh urine x leh detect hormon hgc..selain Dari itu sblm scan minum air masak skrg2 1.5 liter bagi penuh bladder..in syaa Allah mudah nampk janin.. heartbeat pn dokt bleh tunjuk skli..😊😊all the best yunk

Biasa nya lau kite test kt umh double line or y 2nd line tu smar2.. biasenye ke arh positif.. tp lau tllu awl.. mgkin hormon bhcg kita mse tu tgh high.. so.. xpe.. in Shaa Allah.. xpe.. sblum ni sy test kt umh pn cmtu.. 3bulan.. xdtect preg. Tp skg alhamdulillah.. da berisi..

Sebelom test upt kene puasa air dluu 3 4 jam biar urin tu pekat . Pstu kurang kn minum air sblom cek upt. Klo lagi bgus yg urin kekuningan sikit tu. Klo urin cair mcm wrne putih tu kdng low hcg xdpt nak detect..

Hi mommy. Upt kat klinik mmg mcm tu. Lgpun bila test kt klinik, terutamanya masa 5 minggu mmg susah nk terang sbb urin diambil pun masa bukan pagi(urin awal). Better try lg nnt.

5y ago

Sy 4weeks+ check urine ptg still nmpk double line 😊

Saya ingat lagi masa scan 5 mnggu. Dr kata takde. Luar rahim mungkin. Pastu dia kata dalam perubatan kena fikir negatif dulu, baru fikir positif

2y ago

Sekarang sis mcm mana dh? Betul tak apa doctor check tu?

Same mcm sy.. Da Wat scan atas bwh pn negatif.. Sis xde scan ke kt hospital kerajaan? Sbb sy Wat semua prosedur Tu utk betul2 confirm

mungkin masa awak g klinik aqak minum air bnyak sangat kot . nak test upt jgn minum air . dan kalau nak scan jgn kencing dulu

4y ago

Ohhh yeke sis...thank you...I xsuke minum susu..so today try with Dutch lady milk..nanti jew nak beli susu..

Sy beli kt farmasi setelah cuba dua line tpi sy tk perapa terang tpi alhamdulilah positif juga sekrng dh 37 week alhamdulilah