Peraduan Jawab & Menang dari Applecrumby!

Hi Semua! Jom menang hadiah best dari Applecrumby jom? Kali ini kami akan memilih 3 pemenang dan anda mungkin menjadi pemenang bertuah kami! Langkahnya sangat mudah, anda perlu daftar di sini: https://community.theasianparent.com/contest/peraduan-jawab-menang/1890?lng=en dan komenkan jawapan anda di post ini. Peraduan bermula pada pukul 11.00am pagi ini! Semoga berjaya!

Peraduan Jawab & Menang dari Applecrumby!
161 Balas

Jawapan saya : Lampin bersaiz besar dapat mencegah ruam adalah MITOS. Kerana : Cara terbaik untuk mencegah dan merawat ruam lampin adalah dengan memastikan kulit bayi sentiasa kering dan bersih. Seperti kerap dan cepat menukar lampin kotor,mencuci dengan air bersih,memakai krim pelindung dan pelembap kulit bayi serta memilih/memakaikan saiz lampin bayi yang bersesuaian mengikut usia dan besar bayi itu sendiri. Barulah bayi akan selesa dan kurang meragam sepanjang hari.

IG: Jannahznddn Jawapan: MITOS Memakai lampin yang terlalu besar akan meningkatkan risiko ruam lampin dan menjadikannya lebih sukar untuk merawat ruam aktif. Kelembapan yang meningkat dan pertumbuhan ruam yang lebih cepat yang boleh disebabkan oleh lampin yang besar dari saiz bayi yang sepatutnya. Lampin yang terlalu besar juga akan menyebabkan ruam menjadi lebih teruk dengan menggosok dan menyebabkan geseran dan sekaligus menyebabkan bayi tidak selesa.

FAKTA tips mencegah ruam lampin :- 3. Elakkan memakai lampin yg terlalu ketat. Punggung bayi akan melecet disebabkan lampin terlalu ketat dan ini boleh mencetuskan ruam. Untuk mengetahui sama ada bayi anda perlu bertukar kepada saiz lampin yg lebih besar, sila perhatikan sekiranya ada tanda pada kulit bayi anda selepas menaggalkan lampin. Jika ada, mungkin sudah tiba masanya untuk membeli saiz besar yang seterusnya.

MITOS Yg tepat adalah ibu kena pilih lampin yg sesuai mengikut saiz yg betul & berat badan bayi spy menentukan padanan yg baik bg membantu penyerapan yg berkesan, beri keselesaan bg kulit bayi, serta memilih lampin yg bebas wangian, dperbuat drpd bahan semulajadi @ organik brasaskn tumbuhan, kapas yg lembut semestinya APPLECRUMBY CHLORINE FREE PREMIUM BABY DIAPERS- KUALITI LAMPIN MEMAHAMI KEHENDAK IBU DI MALAYSIA.

Jawapan : Mitos Ruam yang berlaku bukan lah atas sebab lampin yang bersaiz besar, tetapi ruam boleh berlaku atas faktor2 tertentu contoh :- 1- Kulit yang sensitif 2- Pengunaan wipe tissue yang bukan berasaskan bahan semula jadi 3- pengunaan lampin yang terlalu lama Malah lampin yang bersaiz besar boleh menyebabkan kebocoran. Jadi jawapan yang tepat adalah mitos untuk lampin bersaiz besar dapat mencegah ruam.

answer;MITOS malah jika tidak mengikut size yang betul,pembaziran akan berlaku.pampers akan cepat melendut,air kencing meleleh ke tepi dan paling utama,tidak selesa. antara²faktor berlakunya ruam adalah ✓alahan ✓tidak menukar pampers dalam tempoh yg lama ✓mengunakan tisu basah yg mengandungi wangian dan bhn kimia. so,keraplah menukar pamper dan yg penting mengikut size yg betul.

Jawapan MITOS Lampin bersaiz nesar dapat mencegah ruam..Lampin bersaiz besar dapat menampung air kencing dan air besar bayi dgn baik...Ruam lampin dapat dicegah dengan lampin pakai buang yg terbaik dan jenama yg terbaik dan mesra alam sekitar...semoga ada rezeki saya untuk menang ...Tak pernah lagi cuba lampin ni..harga yg belum mampu milik oleh saya sekeluarga...🥰🥰🥰🥰

Jawapan: MITOS lampin bersaiz besar tidak dapat mencegah ruam,yg dapat mencegah ruam lampin ialah,sentiasa kerap tukar pampers sebelum pampers bocor dan jgn membiarkan bayi memakai terus pampers yg bocor itu,,sebelum tukar pampers baru,cuci dgn air yg bersih dahulu bontot BABY,dan memakai krim ruam pada bontot..selain itu,jenis pampers juga mempengaruhi untuk mencegah ruam..

Jawapan ialah MITOS -Ruam dapat dicegah dengan kerap menukarkan lampir -Lampin bayi jugak perlu bebas dari bahan kimia dan bau dan seeloknya bahan lampin bayi perlulah dari bahan semulajadi. -Perlu membersihkan punggung bayi dengan betul dan jangan biarkan ia lembap. EDD saya 12/6/23 semoga ada rezeki saya dan baby untuk menang contest ni☺️❤️ Ig: sabrinanizamm

Jawapan:MITOS ☘️Pastikan kulit bayi kering sepenuhnya sebelum memakai lampin. ☘️Tukar lampin dengan kerap ☘️Elakkan penggunaan tisu basah beralkohol ☘️Jangan gunakan sebarang talkum di kawasan punggung ☘️Sapu krim pelindung setiap kali menukar lampin terutama yang mengandungi kandungan zink oksida, jeli petroleum, minyak cod liner dan calamine