Rse tertekan sangat

Hi semua .. syee just nk luah Dan mintk pendapat KT korang sume . Mohon jgn kecam.. Berapa hri ni Sye xberapa sehat.. Dan alhamdulillah cek upt masih negative .. Sye bru ank sorang .. umur bru msok 10bulan.. lepas Sye baru nk sembuh .ank pulak berjangkit KT sye . Dh bwk g klinik . Dh mkn ubt . Tp dh 2mlm asyik melalak jee (kite hrini 3hri 2mlm ) .. nk dijadikn cerita Sye rse tertekan ,serabut,kusut dngn keadaan dlm rumah.. dengan suara tangisan anak . Dngn sye xrecovery btol Lg..dngn suami yg buat endah xendah bile syee Dh Mula nmpk mcm kuat sikit.. Belom Lg bab msk . Sye xsehat Sye jgk kne msak .klaw X . Xmkn laa .. Sye boley jee Oder mknan grab ke panda . Tp klaw Sye Oder stu jee krg dye tngok jee Sye xsuke mcm tu.. Dan Sye SRT .. xde income. Ade la saving penah kerja tahun lepas sikit. Tu jee laa yg ade .. jd duit tu klaw KT sye sorang ok cukup.. Yg DH 2mlm baby Sye menangis tepi katil sye . Laki Sye g lari tido KT ruang tamu .. Sye mkn ubt ngntok .tp Sye sengkang mata jgk sbb nk bg suami Lena kjp .Thu dye kjee. Tp jgn laa tapau tido kaw2 .. Sye pun manusia perlukn rehat Dan perlukn tenaga .. bile Sye ngamuk Sye xckp bnyk . Sye bngun angkat ank terus Sye diam sorang2 smbil tatap muke ank.. kdng rse . Knpe laa Aku ade suami yg mcm ni .. ade bab dye bgus .ade bab dye bnyk pentingkn diri ... Terasa letih sngt2 .. Tu pun masih mintk Lg nk tambah .. memang nk . Klaw DH rezeki . Tp hrp keadaan berubah.sbb masa akan dtg Lg mencabar..

20 Balas

LELAKI ni selagi kau tak mengamuk . luahkan semua .memang dorang tak tauu dan tak cuba pun nak faham . bini sakit . dia nmpk sehat sikit dah bole masak trus dia rasa bini tu dah sehat ..siap malam tu minta layan . solusi dia mengamuk sis . kalau diam je dia akan ingat awak nanti ok la tu . saya pun pernh mcm ni peduli laa dengan jiran ke orang rumh ke saya mengamuk je siap minta cerai yep saya smpai minta cerai stress sgt saya rasa tak bole truskan hdup mcm tu . perngai kurang perhatian , kurang menolong urus anak . tak alert dengan keadaan kita . dia kerja balik rumh main tlefon pstu tdo anak bini tak terlayan tapi.. alhamdulillah sangat2 skrang suami try sebaik mungkin ringankan beban saya .sblum pergi kerja dah bancuh susu anak .hbis kerja klu anak blum mndi dia mndikan bg mkn . kalau saya tanak masak dia ok je ..actually klu psal masak suami mmg tak kesah dri dlu saya msak ke tak msak dia masak maggie or tlor yg mana senang . atau bungkus klu ada duit .klu saya tak sehat dia akan jaga klu dia tngah kerja dia akan ambil anak bagi keluarga dia jaga sehari tu bgi saya sehat btul2 .ambil anak bila saya ckap rindu kat anak saya dah ok .bru anak dia ambil .. skrang anak dah msuk 3 orang . perkahwinan msuk 7thun

11mo ago

kalau dia smpai ceraikan saya time tu ..anak bru satu lg bgus .takda isteri suka2 minta cerai kcuali limit sdah kesabaranyaa.. dengan dia tak reti menolong baik saya hdup sendiri umpama hdup sendiri je sis bila smua kerja rumh isteri yang buat .anak tak sehat pun bole bantai main game .. dia tau nmpk sehat sikit bini tu minta dlyan mlm tu .. ingat saya apa pelayan batin. pakej kilang anak nope . saya rela hdup sendiri dri dlayan mcm tu . but saya bersyukur suami berubah total .. now kerja bahagi smua. anak kedua dia msuk labour room dia dpt saksikan sendiri sakitnya saya melahirkan zuriatnyaa .. ☺️ alhamdulillah lebh menghargaii