Rse tertekan sangat

Hi semua .. syee just nk luah Dan mintk pendapat KT korang sume . Mohon jgn kecam.. Berapa hri ni Sye xberapa sehat.. Dan alhamdulillah cek upt masih negative .. Sye bru ank sorang .. umur bru msok 10bulan.. lepas Sye baru nk sembuh .ank pulak berjangkit KT sye . Dh bwk g klinik . Dh mkn ubt . Tp dh 2mlm asyik melalak jee (kite hrini 3hri 2mlm ) .. nk dijadikn cerita Sye rse tertekan ,serabut,kusut dngn keadaan dlm rumah.. dengan suara tangisan anak . Dngn sye xrecovery btol Lg..dngn suami yg buat endah xendah bile syee Dh Mula nmpk mcm kuat sikit.. Belom Lg bab msk . Sye xsehat Sye jgk kne msak .klaw X . Xmkn laa .. Sye boley jee Oder mknan grab ke panda . Tp klaw Sye Oder stu jee krg dye tngok jee Sye xsuke mcm tu.. Dan Sye SRT .. xde income. Ade la saving penah kerja tahun lepas sikit. Tu jee laa yg ade .. jd duit tu klaw KT sye sorang ok cukup.. Yg DH 2mlm baby Sye menangis tepi katil sye . Laki Sye g lari tido KT ruang tamu .. Sye mkn ubt ngntok .tp Sye sengkang mata jgk sbb nk bg suami Lena kjp .Thu dye kjee. Tp jgn laa tapau tido kaw2 .. Sye pun manusia perlukn rehat Dan perlukn tenaga .. bile Sye ngamuk Sye xckp bnyk . Sye bngun angkat ank terus Sye diam sorang2 smbil tatap muke ank.. kdng rse . Knpe laa Aku ade suami yg mcm ni .. ade bab dye bgus .ade bab dye bnyk pentingkn diri ... Terasa letih sngt2 .. Tu pun masih mintk Lg nk tambah .. memang nk . Klaw DH rezeki . Tp hrp keadaan berubah.sbb masa akan dtg Lg mencabar..

20 Balas

sye cadangkan awk pegi amek perancang. jgn tambah anak sampai laki tu berubah. kalau sampai tua x berubah, biaq pi lahh anak sorg tu je. sbb yg penat nanti kite. ingt sng ke nk handle anak bwh 7y dgn baby sorg diri sekali serentak. nk beranak ni kena amek kira dari setiap aspek. kewangan, mental si ibu, kemampuan si ibu, perangai si bapak, sikap si bapak. kaum bapak nii mmg sedap je mintak tmbh ank, nolong jaga nya x nak, alasan dorg penat kje. dh yg kt rumah ni x reti penat ke. and ramai sgt ibu2 yg stress, dpt anxiety, depression berpunca dari si suami. bukan dari anak ke benda lain. tapii dari suamii. so sayangilah mental awk dulu. sebelum nak tambah anak lain.