Rse tertekan sangat

Hi semua .. syee just nk luah Dan mintk pendapat KT korang sume . Mohon jgn kecam.. Berapa hri ni Sye xberapa sehat.. Dan alhamdulillah cek upt masih negative .. Sye bru ank sorang .. umur bru msok 10bulan.. lepas Sye baru nk sembuh .ank pulak berjangkit KT sye . Dh bwk g klinik . Dh mkn ubt . Tp dh 2mlm asyik melalak jee (kite hrini 3hri 2mlm ) .. nk dijadikn cerita Sye rse tertekan ,serabut,kusut dngn keadaan dlm rumah.. dengan suara tangisan anak . Dngn sye xrecovery btol Lg..dngn suami yg buat endah xendah bile syee Dh Mula nmpk mcm kuat sikit.. Belom Lg bab msk . Sye xsehat Sye jgk kne msak .klaw X . Xmkn laa .. Sye boley jee Oder mknan grab ke panda . Tp klaw Sye Oder stu jee krg dye tngok jee Sye xsuke mcm tu.. Dan Sye SRT .. xde income. Ade la saving penah kerja tahun lepas sikit. Tu jee laa yg ade .. jd duit tu klaw KT sye sorang ok cukup.. Yg DH 2mlm baby Sye menangis tepi katil sye . Laki Sye g lari tido KT ruang tamu .. Sye mkn ubt ngntok .tp Sye sengkang mata jgk sbb nk bg suami Lena kjp .Thu dye kjee. Tp jgn laa tapau tido kaw2 .. Sye pun manusia perlukn rehat Dan perlukn tenaga .. bile Sye ngamuk Sye xckp bnyk . Sye bngun angkat ank terus Sye diam sorang2 smbil tatap muke ank.. kdng rse . Knpe laa Aku ade suami yg mcm ni .. ade bab dye bgus .ade bab dye bnyk pentingkn diri ... Terasa letih sngt2 .. Tu pun masih mintk Lg nk tambah .. memang nk . Klaw DH rezeki . Tp hrp keadaan berubah.sbb masa akan dtg Lg mencabar..

20 Balas

jgn biasakan sis, boleh kemurungan nanti. anak masih kecil ni la kita kena ajar suami supaya lebih bertangungjwb. kalau sy jadi sis bila sebut pasal nak tambah anak tu sy da perli habis2 🤣 jgn berani nak tambah selagi suami tak bagi kerjasama. nanti dia dah terbiasa SELESA ada anak sis sorang jaga dia akan mcmtu sampai la tua. ada jenis suami yg tak faham bab2 mcmni, nak kena ajar.. maklum la bukan dorg yg mengandung meneran, dorang tak rasa apa kita rasa. kdg kena ckp byk kali baru la nak beringat. kena bagi tugas awal2 ni. kena buat jadual. suami pn perlu ada tugas dia di rumah. jgn kata dia dah penat kerja cari duit.. SRT lagi penat sis, 24jam kerja tak kan pernah habis. kalau saya jadi sis saya akan besuara, kalau dia tak faham juga sy akan buat protes utk bg dia faham 😂 sy harap sis dan suri rumah tangga yg lain dipermudahkan segalanya. ❤️

11mo ago

SI TRUE. semntara anak baru sorang, anak masih kecik. kena train dia tolong kita. mintak tolong dan bgtahu satu2 apa kena buat. begitulah lelaki