Demam, mengandung 7 week

hi semua sye nk tye, klau anda demam, apa yg anda mkn ye bg cepat baik? boleh ke makan panadol yg dktr bg? dktr ckp boleh..tpi apa effect die? selain dari panadol, ada x cara lain bg cepat baik?

9 Balas

boleh sis makan panadol. sy haritu masa 17weeks demam seminggu lebih smpi menggigil² mmg makan panadol pergi hospital bila check baby masih aktif. risau jugak ibu demam efek dkt kandungan tu makan jugak panadol utk turunkan suhu. air kelapa, air barli kool fever semua guna tp demam xkebah2😅

Boleh, effectnya, kurangkan ketidakselesaan semasa demam dan proses pemulihan drpd demam. Selain drpd makan ubat yg doktor prescribed, minum air kosong secukupnya dan tidur. letak towel basah kat mana2 bhgn yg panas. Jangan selubung badan nnt haba terperangkap. Mandi.

boleh sis.. haritu masa first trimester saya pun demam 3 hari, saya makan ubat panadol yg doktor bagi Alhamdulillah demam kebah. sebelum saya pergi hospital ada la jugak minum ubat tapi sama je tak kebah2 demamnya..

Saya pun makan panadol kerana demam lepas booster. Lepas makan sihat dah. Demam panas masa trimester pertama mungkin meningkatkan risiko kecacatan baby. Cara lain, minum air sejuk, guna koolfever kat dahi.

Boleh sis , insya allah tk ada apa , sya baru je baik dari covid, admit hospital doc kasi ubat demam ubat batuk and selsema , alhamdullilah tk ada apa 🥰

saya demam g hospital pon doc akan bg penadol dulu + drip air lepastu badan saya terus surut demam , kalau doc bg dont worry insyallah ok je mommy

Doc dah bagi tu mmg boleh la. Effect dia cepat baik demam. Takde benda lain. Takde doc nak main bagi ubat saje saje kat org mengandung

Minum air barli atau kelapa pun ok kalau takut nak makan paracetamol

boleh