Demam

Ada sapa2 tau x nk turunkan suhu badan anak yg demam dgn cepat.. saya dh bg makan ubat, lekatkan koolfever, lap kain basah dkt badan dia.. tp suhu cepat sgt naik

1 Balas

Sentiasa spray kepala dia sbb panas akan naik ke kepala takot sawan..jgn lekapkan tuala atau cool fever kalau boleh sbb haba tak keluar dr kepala..ni yg doktor bgtau..lap je badan dia..kalau nak pon, letak kat ketiak je kain basah

4y ago

Yup..sbb ni anak sy dia mmg sensetif sikit..skang pon masih follow up with doctor sbb dia pramatang kan, pakar peaditrik dgn dietitian pon dia masih refer..kat situ la sy byk tye..hehe..dia now 2y 6m dh..