Trauma Anak2 Sebelum Ni Kuat Menangis?

Hi semua.. Sy skang preg anak ke3 da 16weeks, anak2 yg atas skang da umur 6 Dan 8tahun.. Pengalaman sy membesar kan anak2 sebelum ni anak Sgt kuat menangis, tidur kejap2 5minit Dan bgun menangis lagi.. Smpai kan sy menjadi seorang yg senyap Dan cpt sensitif.. Smpai ke hari ini jika sy berada Di kelompok bayi2 yg menangis, sy akan Cuba jauh kan diri sbb mengingatkan sy ksusahan memujuk anak2 menangis, skang sy Cuba mengumpul semula kekuatan memandang kan sy bakal menyambut lagi bayi in shaa Allah July ini?.. Mommy ada nasihat Dan tips supaya sy blh kuat kan mental utk akn dtg, mungkin sebelum ni sy xada sokongan sbb org tua da xade.

1 Balas

Sy biasa baca selawat 3 kali tiup kat ubun2 ank stiap hri..sblum tdur mlam tu sy biasa pasang surah2 smpai pagi..zkir2 pgi utk anak..alhamdulillah...sngt mmbantu..