Baby da xde 😭😭😭

Haiii... Saya cuma minta doakan agar dipermudahkan urusan saya esok utk cuci dan kluarkan janin..td first time sy scan..ni anak pertama saya.. tp masa scan.. dktr kata janin sy kecik..sepatotnya sy da 10week..tp janin sy bru 6week.. dktr kata kandungan sy ni da lama gugur sbnrnya..cuma dia melekat..jd sbb tu dia xgugur sndiri...sy stress.. kecewa.. dari klinik smpai skang sy xberhenti menangis..mgkin sy xjaga kandungan sy baik2😢😢😢 mohon doakan sy kuat..sejujurnya sy xredha.. sy nk sgt ank ni.. 😭😭😭 Allahuakhbar..

29 Balas

smoga Allah gantikan dengan yg lebih baik dri yg sebelum ini. saya pun 2x keguguran sebelum pegnen kali ke3. kecewa, sedih, tu mmg x terkata lah. tp masa nak tunggu pegnen kali ke 3 ni mmg saya banyakkn redha, sabar n rileks je. sy enjoy je. dan tup2 bila rasa x sedap badan, sy ajak suami gi klinik, tergamam kami berdua bila doc ckp sy pegnen sbb mmg xde plan langsung nk mengandung kali ke 3. plan kami mmg nk enjoy, rileks je honeymoon berdua. tu lah org kata, Allah akan bgi bila tiba masa yg sesuai sis. Allah akan bagi bila tiba masa yg terbaik utk kita. Allah nk bgi sis enjoy berdua dgn suami puas2. nnti dah ada anak 360 darjah berubah hidup. so utk sis, semoga diberi ketabahan hati. lepasni, jaga pemakanan, ambil folic acid. pantang 2 minggu betul2. lepastu plg penting, enjoy dan dalam masa sama minta juga pd Allah.

Sabar ya sis, saya lagi 2 hari nk cukup 2 minggu pantang gugur. Saya gugur week 12. Kali kedua jadi ni, sbb mula khwin tahun lps sya tak tahu pun sya bunting pelamin, lps tu sya gugur jugak. lepas 3 bulan khwin tu, sya prgnant balik tapi tak sngka tahan smpai 12 week je. Sedih sngat2, rasa mcm.nak nangis je selaluuuu. Mula awal prgnant ni, sya ckp dgn hsbnd nk sngtt tapi tak nak berharap takut kecewa. tapi btul kecewa jugakk. Nasib mak, suami sllu bgi kata smngat and saya sllu pikir, mgkin Allah nak bagi yang lebih baikk lepas ni, banyakkan fikiran positif sis. Anggap belum rezeki.

bukan x jaga tp mmg janin tu x jadi.. mcm sy sebelum taw peknen siap angkat stall burger lagi. stall burger tu jenis kayu bkn jenis yg ringan tu.. pastu makan plak ubat ulser usus sbb gastrik yg teruk..sbb x pikir peknen.. klu pikir x jaga, sy lg x jaga.. igt jgn salahkan diri sendiri taw.. bkn sbb x jaga tp mmg sebab janin tu x jadi. Kita hanya boleh merancang. Ketika hasilnya tidak sesuai dengan apa yang kita harapkan maka percayalah bahawa Allah tahu apa yang terbaik untuk kita. InshaAllah nanti allah akan bg yg lain plak..

sabar puan. insyaAllah Allah akan gantikan dgn sesuatu yg lebih baik. mesti ada sbb kenapa Allah ambil anak tu skg. sy pun pernah missed miscarriage masa kandungan 8w. baby tetibe xde heart beat. kena buat D&C sbb baby x jatuh sdri even dah masok ubat 4x. D&C x sakit. sedar2 dah selesai cuci. 2 bulan kemudian, sy dah mgandung balik n skg dah 36 minggu. sentiasa bersangka baik dgn aturan Allah ye puan. sy doakan semoga urusan puan dipermudahkn. aamiin...

2y ago

apapun tahniah puan atas kehamilan puan..semoga dipermudahkan segala urusan puan..aamiin

Sy pon sama mase kandungan pertama,kandungan gugur selepas 3 bln lebih..jantung baby xde...spe je x sedihkan..jgn salahkan diri sendiri atau suami,kita kena redha..jgn stress2...jaga pantang n kesihatan diri dan jgn terlalu pikir nk cpt lekat utk next..bg rahim betul2 sembuh sekurang2nya 3 kali period..sy 7 bulan kemudian tu xsangka lekat lg,sy xpikir sgt pon nk cpt lekat ke ape,ada rezeki ada la..sekarang kndungan kedua ni dah overdue da,semoga selamat bersalin

2y ago

same mcm sy waktu gugur thn lps patotnye 13w tp janin xmembesar still at 6w.. sabar ye sis, semoga ade rezeki lps ni 🤲

salam takziah ye sis. redha dan sabar dengan ujian Allah. tidak perlu salahkan diri sendiri atau sesiapa. saya pun keguguran kandungan ke 3 saya tahun 2020. keguguran sebab stress dan penat yg melampau. tahun 2022 ni,Allah gantikan dgn kandungan yg baru. sekarang dah 21w. Insyaallah,nanti Allah akan gantikan rezeki yg lain buat awak dan suami ye..🤲🏻❤️

2y ago

Aamiin..terima kasih atas doanya 🥰

Ya Allah saya teringat dulu saya pun mcm puan gak… Terasa sayu sangat 🥲 Sampai takleh nak terima kenyataan baby dah takde. Nangis hari2…. Hanya Allah saja tempat mengadu… Saya mula solat dan mengadu pada Allah minta Allah tarik kesedihan saya. Alhamdulillah sekarang teringat balik saya dah okay dah… Hanya Allah tempat kita meminta segala galanya… Moga puan kuat ye🥰

sama la sy..sy gugur 12.3 hrtu..tp kdg smpai tk bleh nk terima ..pastu slhkn suami dlm smua ni ..xtau la nk ckp cmna..sbb sy pon nk sngt ank tu ..tp nk buat cmna . kdg emosi ni tah jd cmna xtau ..sat ok sat dk...tp sy dh period sekali bulan 4..21.4..sy hrp bulan 5 ni ad rezeki dn sy tekad btoi2 nk rehat

2y ago

rehat dlu sis. biar tunggu 3 bulan bru pregnant balik. saya last year mcm tu, lepas gugur, terus pregnant then gugur balik. sebab rahim kita x kuat lagi. lagi stress nanti kalau keguguran lagi sekali.

sabar ye sayang , insyaAllah akan ada kemanisan di sebalik kedukaan awak sekarang ni , jangan stres ii , tenangkan diri awak , rezeki Allah tetap ada , kita seabagai ibu , dah buat yang terbaik untuk anak kita , awak sabar ye , jangan keep salahkan diri awak , semua tu hanya pinjaman Allah , sabar ye yang..

2y ago

aamiin2 ya Allah..semoga doanya tu diangkat olehnya.. suami sy terlalu nk sgt ank..smpai ni dia da sakit2 dia risaukan sy plus sedih kehilangan ank sulung kami.. semoga Allah menggantikan yg lebih baik pasni..aamiin..terima kasih puan ya

gugur ni benda pertama kena buat redha. bukan salahkan diri ke suami ke apa. janin yg tak jadi/gugur ni normally janin yg tak normal, ada kecacatan. kalau gugur awal, okay lg. kalau gugur 8-9bulan memg susah nak terima. so redha and bersangka baiklah dgn Allah.

2y ago

ya... betul puan..ramai ckp mcm tu..ramai kata mgkin ada keburukan pada janin ni..sbb tu Allah tarik balik dan nk ganti yg lebih baik pada kita nnti.. In Shaa Allah..