Kos Bersalin

Hi semua, sy nak tanya. Sy budget RM 1,000 utk bersalin di hospital kajang (kerajaan), cukup ke? Then 1 lagi, ada sesiapa disini ambil pakej berpantang? Boleh share dgn sy. Sbb sy berpantang dirumah mentua, kalo boleh taknak berharap dgn dia 100%, kesian kt mak mentua.

2 Balas

Mostly sy tgk charge yg bersalin gov dlm rm50 je sis. Tu gmbar sy google charge hosp kajang. Ward pun brp ringgit je sehari. Lebih dr ckup rm1000 tu. Psl pakej berpantang pulak biasa org book awl2. Kalau mampu boleh la book. Ada pakej sminggu, 2 minggu, 40 hari. Tapi biasa harga rm500 ke atas la kut. Boleh google2 je sis pakej2 ni ikut kawasan

5y ago

X pasti cmne nurse doctor tu. Doa la dpt yg ok. Kos ikut cmne bersalin. Normal rm10. Kalau pakai alatan forceps ke ape mahal la jd rm50,Kalau czer klas 3 rm100. Ward x mahal pn

Kne tNya hspitak tu berapa kos bg bersalin normal@ czer..Sb ade yg bajet tu xckup..Try lah tnya..