Sedih

Hi semua, sy nak share dan minta pendapat. sy pregnant 11 minggu anak pertama, tapi sy dlm proses nak bercerai dgn suami atas kes baran dan pukul. kdg2 sy rasa mcm nak gugurkan kandungan ni sbb sy xnk terus ada apa2 kaitan dgn bekas suami atas hak anak dan sbgnya. selain tu sy risaukan masa dpn anak ni nnt, dibesarkan dgn keadaan ibubapa yg bercerai dan memberi tekanan padanya. patut ke sy? ?

12 Balas

Sy bersimpati ats ujian yang sis alami skrg...apapun bg pendapat sy adalah lebih baik sis teruskan saja kandungan tu sbb anak tu tak bersalah....jgn libatkan dia dgn apa yg berlaku...mana tahu anak itu akn berikan sis kebahagiaan yg lebih baik dan kehidupan yg lbih baik sbb setiap anak itu ada rezekinya masing2....bahkan mgkin dialah yg mnjdi sumber kekuatan buat sis...jgn sskali sis berputus asa....sy doakan sis terus kuat menghadapi stp ujian dari Tuhan.