susu enfamama

Hi semua! Sy mau tnya, okay ka susu ni? Sy mnum anmum tpi kdg muak. Mngkin ada yg bpengalaman mnum susu ni yg bole share? Thankyou ?

susu enfamama
31 Balas

Sy minum ni mse ngandong, tekak boleh terima susu ni je, anmum masok mmng muntah + xsdp perot, rasa susu ni mcm ice cream, yg chocolate punya pn sedap jugak xmuak susu ni, sy bancuh dlu separuh glass dgn air biasa than kacau skjp bru tambah air panas, minum suam2 sedap.

4y ago

bole tnye bpe scoop sis banch tuk segelas ya.. Sbb sye follow direction lgsg xlh nk minumla.

Sye pnye susu jdi ketul2 walaupun godak pakai air panas... knp ye? Ketul2 terapung kt atas air... tarikh luput nye msh lama lgi.... ade spe2 jdi mcm sye pnye tk

4y ago

Try pakai botol shaker. Masuk susu dalam botol dan goncang. Pastu sy suka simpan dlm peti ais. Dah sejuk sikit rasa dy mcm ais krim 😊

Sedap. Hehe. Selalu buat ala ala choc shake gitu. Guna air sejuk, bukan ais. Tak pernah ikut sukatan yang dia bagi, bancuh 3 sudu kecik je.

Ni sedap minum sejuk... Masuk air sejuk, masuk susu... Shake shake shake... Alahaiii... Sodapnya macam nak minum lagi lagi dan lagi

Saya dah dua tin. First vanila. Second coklat. Coklat sedap gila. Rasa susu coklat ducthlady yg kotak tu hahahha

anak first minum ni.. okay sihat.. hb pun naik.. tp anak kedua ni tiba takleh minum.. sbb gdm pulak

bancuh dengan air sejuk sedap sis... letak air sejuk dlu kat cawan pastu baru masukkan susu tuu..

Sy pun minum susu ni, sedap tak muak lgsg. Saye bancuh dgn air sejuk lepastu shake shake hehe

sy minum enfamama masa 1st trimester ja. skg minum Frisomum. hb semua ok. rasa dia pn sedap

saya pun baru start minum semalam, nak tahu brp sukatan mommy² buat minum ye