Susu jenama apa yg mom˟² mnum smasa mgndung?

Anmum Enfamama a+ Smilac mom Frisomum Dumex dumil mama Nestle mom and me Susu farm fresh etc * semenjak mnum anmum ni, sy… hard stool, sembelit yg amat. Doc suggest mnta tukar, mnta pendapat˟² mom˟² disini utk recommend. #bantusharing #1stimemom

76 Balas

sya minum susu lazz, alhamdulillah sesuai dgan sya even sya x minum susu kambing🤢 tapi terpaksa utk bby n mnum susu tu sya da kurang pedih hati n kramp di kaki yg org pregnant biasa kena mlm2 tu simpul biawak kata org😅 Susu yg less sugar, n provide kalsium juga.

sya anmum dn xda gdm wlaupn shari fua gelas mnun...😍 selepas makan berat selangkan dua jam baru minum susu...memudhkan pghadaman...lps tu sya bnyk minum air putih...kbiasaannya sembelit tu dari ubat iron, selangkan 4-5jam dari mnum ubat baru mnum susu...

cuba susu wildan sis.. kwn husband suggest susu tu.. dia kerja dlm lab.. cuba susu perisa original.. sedap dan tak manis.. tp susu kambing laa, xbau sgt pon.. sy mnum susu tu je.. hb pon cantik

sy xmnum susu jnis cmni pon..sy minum susu kotak biasa ja..cm dutch lady pa tu..tp dah lebih sihat mnum yg prisa kurma..sy plg suka susu fresh farm kurma, xmanis sgt cm jnma lain

Awal2 pregnancy sy sembelit jugak. Tapi bila setiap kali meal, saya akan pasti kan ada sayur hijau, contoh sawi cameron / bayam ke.. mkn byk.. x sembelit.. best..

Frisomum.. dr masa awal mengandung smp skrg dah beranak pun still minum Frisomum.. coz it also helps tambah kan susu badan.. rasa pun sedap

sy prnah mnum anmum . doctor suruh stop sbb kandungan gula dlm susu tu tggi. dia suru sy mnum susu everyday atau nespray je. .

xleh minum Anmum.. manis sgt..similac rasa loya... saya minum susu every day n Dutch lady full cream family..

Klu hospital skrg bagi susu skim/ skim milk.. try la cari.. tu elok jugak, bantu control sugar..

sy minum susu kambing mamadil sepanjang preg ni.. da masuk 32 mngu alhamdulillah semua normal 😊