Iron tablet

Salam mommies. Nak tanya, sebelum ni sy tak pernah ada masalah keputihan berbau sepanjang pregnant ni. Tapi 2 3 hari lepas nurse kk bagi iron tablet. Dan sy perasan sejak sy consume iron tablet ni, sy mula keluar keputihan dan berbau. Adakah ini normal selepas makan iron tablet? Kalau kita stop makan iron tablet boleh ke?

4 Balas

Keputihan tak ada kena mengena dgn iron tablet..iron tablet utk naikkan hb..keputihan tu semua ada..cuma banyak or sikit..kalau banyak plus gatal2..mayb keputihan tu berbahaya..kena amik sample utk diuji duli baru tahu

rasanya bukan efek iron tablet tu. tu mmg perubahan hormon. kena inform doctor, nanti akan buat test. doc akan bg ubat insert utk hilangkan keputihan. hopefully takde GBS jelah.

I doubt sbb iron tablet 🤔 maybe hormon pregnancy. Cuba nanti inform nurse. Tp jgn stop, takut hb puan turun. Lg susah kena ulang alik kk nanti

Jgn stop....tye doc blik...bhye jgk kputihan berbau tu