First mom

Hi semua, sy bru brsalin 31/3 dan mempunyai msalah susu badan belum ada. Hari ketiga baru ada susu keluar sedikit tp bby agak susah mahu menyusu mungkin d sebabkn puting pendek. Sy pn perah susu tu dan letak d botol utk susu kn bby pd hari ketiga. Pengeluaran susu sy memang sedikit. Skrg nurse suru stop pam dan suru direct feeding ttapi bby sy tidak pandai hisap dan menangis dari tengahari smpai mlm. Apa yg harus sy buat???

1 Balas

Cuba mnum nestum ,atw try milkbooster dan try sup ayam ..insha Allah prbnykkan susu..stiap mommy mmang akan mngalami masalah breastfeed utk baby...mula2 mmang trkial2..bwt perlahan lahan..lama2 baby akan biasa