Pumping

Hai, sy bru hbis pantang. Igt nak buat stok susu. Kot2 dpat interview kerja (tinggal baby dgn adk) atau time keluar jalan2 senang kalau ada botol susu. Tp, mcm mana nak start pam susu ya? Lepas bby menyusu ke atau sblum bby menyusu? Waktu bila yg terbaik utk pam, pagi ke mlm?

3 Balas

Sy dua minggu sebelum habis pantang dah buat stok skit2. Tak byk. Mse nak abis pantang eh dpt iv pulak. 🤣 iv la dlm pantang lg. Nak buat stok susu kalau tak nak penuh kan peti ais atau oversupply. Just pam sekali atau dua kali sehari. Belah mana pun tak apa asalkan breast yang belum baby hisap. Nak pm masa baby tgh susu atau lepas dia dah siap pun boleh. Ikutkan org ckp tengah malam pam dpt byk sebab hormon tinggi

Ada Tanya ipar.diorng ckap time baby menyusu tu boleh Pam susu

ffucucucuyf才休息想,