Puting besar

Hi semua. Sy baru melahirkn baby first seminggu lepas. Masalah sy, baby taknak direct feeding dari puting sbb puting sy jenis besar. Tambah lagi bila bengkak susu jadi keras. Jd sy terpaksa pam susu dan bg melalui botol susu. Ada tak mummy yg mengalami masalah mcm sy? Ada tak cara utk pujuk baby supaya direct breastfeeding? Atau cara utk kecilkan puting utk baby lebih selesa hisap?

2 Balas

pasti boleh sis. cube pujuk baby. sis juga boleh joint group di fb "happy breastfeeding malaysia" banyak info di sana.