kaedah nak bagi minum susu botol

Baby sy dah 2 Bulan Dan masih direct menyusu badan. Cumanya sy akan mula berkerja akhir Bulan Feb ini. Sy Cuba bagi susu melalui botol (menggunakan susu badan yg dipam), tapi baby sy xnak hisap puting botol susu tu. Bila dibagi puting susu botol tu, baby sy mcm menolak Dan xhisap.. Jadi macam Mana caranya ye? Boleh sape2 bagi idea tak?

1 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Bagi dia betul2 lapar. Nnti dia akan hisap juga. Mcm anak sy jga, tp case dia emergency. Sbb sy ttba warded hospital 4hari jd saya tinggalkan dia dgn mak saya. Masatu mmg dia xpndai lgsg menyusu. Mak saya ckp mula2 dia xnk. Last2 dia betul lpar dia hisap.

2y ago

Masih belum terambat lg, 2bulan tu kira awal lg nk ajar dia, try tukar puting or jnis botol susu lain, anak saya pkai comotomo, so bentuk dia sama mcm nipple n sangat2 lembut