puting botol

hi mommies,baby sy umur 50 hari.boleh suggest puting botol susu yg sesuai tak selain NUK,pigeon..sbb puting tu flow mcm laju wpun beli size NB/S.bila baby minum pn leaking plus baby sy mcm tak puas susu botol wpun da diberi 2.5-3oz. baby nangis dan masih nak susu direct wpun da diberi susu botol.

6 Balas

Saya guna avent natural flow y 1 titik 0+ month smpai laa skrg anak sy nk msuk 4 bulan. 2 titik tu tuk 1 bulan+ tp jarang2 guna sbb ank suka y 1 titik.

5y ago

Anak sy 3 bulan nk msuk 4 bulan..sy x guna pun y tu..masih guna y newborn. Mmg laju pun. Sama ada guna y no 1 titik (nb) atau no 2

Anak sy 3 bulan nk msuk 4 bulan..sy x guna pun y tu..masih guna y newborn

kadang bby nangis bukan tak puas nyusu..tp nak m'hisap je mulutnya..hehe..

5y ago

hehe..betul2..tapi kn mommy bila sy sua puting dia hisap laju mcm lapar sgt wpn baru lepas susu botol.kdg sy pun confius tak kenyang ke minum botol wpn da bagi 2-3oz..hehe

boleh cari dkat shopee 'pupici' ada jual puting anti leaking 🙂

5y ago

Ya. Puting ni pun bagus.. Sebab lembut je getah dia.. Anak saya dh besar baru guna puting.. Masa baby guna puting MAM

Cuba puting MAM...

Tommy tippee