Alahan

Hi semua. Sy baru 10w pregnant. Arini muntah2 dh 3x..mkn muntah. Mkn muntah.. Air minum pon sama. Baby dlm perut ok ke.. Sebab asyik muntah je. Risau jgk..dh xtaw nk mkn apa. Semua telan kua blk.. Huhu. Sedih plus nk ngs skrg ni.

2 Balas

Jgn sedih2. Sy Dr 1st-3rd trimester smpai skrg ni masi muntah mual makan ka minum ka ttp SAMA. Doc da tukar ubat bnyk kli tp msi xkebal. So kena sabar. Mungkin ada hikmah tu sis. Sy ni pernah bgun malam Menangis xtahan rasanya makan muntah makan muntah

4y ago

Kena tahan jugak sis demi baby. Makan ja apa2 smua telan tp nti xsmpai 5minit muntah. Smpai berat jatuh truk. Tp doc da bt details scan alhamdulilah baby OK. Kita pikir positif saja.

In shaa Allah baby okay je. Cuma awk kena jugak makan apa2. Biar perut tak kosong.