Meroyan

Hi semua. Skrg dah masuk hari ke 30 pantang. Baru2 ni rasa mcm stress and emosi bkan sebab baby tapi sebab layanan suami. Alhamdulillah rezeki dpt suami yg rajin tlg bsuhkan baju, uruskan mandi baby. Tapi semua ni start bila dia mcm tak minat berpantang rumah ibu saya. Kebetulan rumah ibu mertua 1/2 jam shj dari sini. Sebelum ni saya dah pantang sminggu di rumah ibu mertua atas sebab kecemasan. Skrg saya sdg berpantang di rumah ibu saya. Suami kdang2 bersuara nk pulang ke rumah ibunya. Kdang2 di sini dia ada mengadu bosan + penat and tunjuk protes dgn cara layan saya acuh x acuh and main fon jer. Entahlah skrg tgh PKP and saya berpantang tak rasa mcm berpantang. Kena keluar ke hulu ke hilir utk jaga hati org. Hati saya org x kisah pun. Then dia ada juga merungut cara saya menyusu anak. Katanya direct bf buat anak saya tak ckup susu. Sblm ni lepas discaj dr hospital sbb baby kuning kami bagi anak nyusu guna cup bkn direct so saya kena pump 24hr. Tapi saya as a mom nak la juga skin to skin dgn baby. Guna cup rasa mcm anak org je. Tu pn da buat saya stress kena marah and dia lgsg buat tak endah pd saya. Saya rsa sedih bila dia agah dgn baby ckp kesian anak ayah ye dpt susu tak ckup. Saya rsa trsindir. Skrg sya cuma fokus pd pantang and menunggu hari utk pindah ke umah mil pantang di sana utk jaga hti suami. Semoga saya terus sabar dan kuat demi anak ??

2 Balas

Kalau mertua jaga ok..pergi la pantang sana...jgn gaduh nt stress susu x klua...mertua sy jaga pantang lg ok dr mak sy...mak sy perfect..mertua sy over perfect tau jaga...cukup masa makan smpai tepi katil...terlalu dimanjakan rasa..sbb mak sy makan sy g kt meja...kalau rasa susu bdn x cukup kalau direct...pam je sis...x perlu gaduh benda2 kecil...kdg suami syg anak sgt2...nak yg terbaik...nak susu cukup..nak penjagaan rapi..mgkn dia selesa kt rumah mak dia...kalau rumah mak awak mgkn dia x selesa dgn adek beradek pompuan awk...sama2 timbang rasa...mengalah tu tak salah..asalkan kte tak gaduh laki bini wak...

Dlm prkhwinn kena byk tolak ansur sis.bnda2 kecik dlm marriage jgn dibsr2 kan.kalau mrtua sis jaga dgn baik apa semua truskn je brpntng dgn mrtua.kalau sis baru je dlm alam prkhwinn u still hav a long way to go.kalau sikit2 dah stress n emosional susahla mcmna nk hdp bnda2 lain yg mmdtg nnt.try bual2 n ckp2 dgn hubby apa mslh sis k.kdg2 lelaki ni lmbt matured sis.sy dah rs semua pahit manis 13 thn di alam prkhwinn.just be patient k.insyaAllah kalau byk sbr n positif thinking u will be just fine n happy.