size baby 32 weeks

Hello mommies, nak bertanya. semalam saya ada buat scan baby dekat private clinic. Doc kata size badan baby kecil 2 minggu dari usia kandungan nya. kepala & kaki fit ikut usia kandungan 32 weeks. berat baby pulak 1.7 kg. normal ke ? risau pula saya 😔 selasa nnti scan dekat hkl pula.

2 Balas

Mommy dah ada jawapan ke? Sy pun kes sama 28w tp ukur size perut 26w, kaki tgn semua 28w. Saya pun kena refer hkl nanti

10mo ago

saya dah selamat bersalin hehe, nnti doc pakar akan monitor if 35 weeks size sama 2 weeks delay doc akan minta bersalin awal 37 weeks kena induce

Tak sure la sis. Baby sy pun 32weeks juga, berat pun 1.7 kilo lebih. Mase scan doc tak kate ape pula