Ceaser atau normal

Hi semua.. Saja je nk tanya.. Mana lagi bagus dan kurang 'menakutkan' sebenarnya? Ceaser or bersalin normal? Nak set dlm otak awal2 supaya extra ready.. Tu yg nak dgr pengalaman org.. Sy first time pregnant. Due inshaAllah 16/9 nanti.. Sekarang dah 34 weeks.. Hee.. Takut pulak pikir nak bersalin ni.. ?

25 Balas

Set kan dalam minda, nak normal. Sebolehnya normal lagi better. Unless takda rezeki, ada complication yang membahayakan baby or u, takpe opt for ceaser.

Hi momies,nk tanya cikit..kalau ank 1st ceaser,ank kdua normal,ke3 ceaser,rasanya yg ke 4 blh normal ke?atau mmg kna ceaser?..huhu

5y ago

Mmg kena czer sis... Sbb bila kita kuar hospital dpt satu surat berkenaan bersalin akan dtg.

Kalau boleh pilih, lebih baik normal, kalau czer ni lepas bersalin tak bleh nak lasak sikit, luka czer will take time untuk sembuh

Normal masa utk recovery cepat. Czer mkn masa sikit. Tp dua2 sakit dah nma melahirkan tu satu anugerah utk kaum hawa 😊

sy pilih normal sakit masa beranak je kalo czer bnyk lg komplikasi n risiko. sy due 2/9 tp baby mcm nak kluar awal😅

Saya pilih normal.. Melainkan tpaksa.. Kalu x de pape xkan sja saj nk pilih utk czer.. Normal cpt baik.. Sng jga..

saya sebolehnya nk normal tapi apakan daya ada komplikasi akhirnya czer jugak..doa supaya normal tapi xde rezki.

Bersalin macam mana pun mmg sakit. Cuma normal sembuh cepat, czer makan masa lama skt

Sy pilih normal. Doakan semoga dipermudahkan 30/08/2019

Kalau blh pilih..sy pilih normal..lagi cepat sembuh..