Bersalin Hosp Putrajaya kena booking ke

Hi mommies. Nak tanya, kalau nak bersalin hosp putrajaya yg kelas biasa (bukan FPP)…nak kena booking dulu ke time nak bersalin nanti je terus pegi sana? & berapa kos ye untuk bersalin normal & ceaser? Minta kongsi siapa yg dah ada pengalaman 🙏🏼

2 Balas

Pakej biasa bersalin normal rm450, ceaser dlm rm1.4k. Masa daftar kena byr deposit rm800. Tak kena booking, terus walkin je bwk bku pink, ic smua. Saya pun plan nak bersalin kt hspital ptrjya ni jgk, sy stiap mggu pegi hspital ni sbb ad appointment check up thyroid.

2mo ago

Hai Puan, puan nak bersalin pakej fpp ke biasa? kalau pakej fpp kena booking awal dulu. kalau yg biasa punya just walk in je bawak buku pink. tapi klau puan ada apa2 masalah kesihatan, better inform doktor dlu. Sbb dktor ptrjya pnh bgtau sy, klau ad mslh jntung laju, dia akn tolak ke serdang sbb dkt ptrjya tkde dktor pkar cardiovascular. tp klau tkde apa2 mslh, ok je blh walk in.

Sepupu saya dh 3 kali brsalin kt hspital putrajya ni, dia tiga2 smua ceaser. dia sruh standby dalam 2k.