Ttc

Hi semua. Ni opk saya dri semalam.. Saya pelik dengan opk saya ni.. Saya ceh semalam 10.45 malam tak subur, lepastu pagi tadi 11.30 saya cek subur sebab dua2 line pekat. Dan baru cek tadi, dah tak pekat. Jadi saya pelik.. Sebab waktu subur dalam masa 12 hingga 24 jam kan. Siapa pernah alami benda macam ni. Boleh trgkan dkt saya tak mcm mana. Saya keliru

Ttc
5 Balas

waktu subur sis pada CD22.. dalam gambar sisi cek pagi, kemungkinan pada petang dia lebih pekat. pengalaman saya, TTC guna OPK, cek kencing 3 kali sehari, waktu pagi result hampir2 terang, try jam 2 ptg makin terang, lagi terang dari line sebelah, apa lg bd la petang tu, lepas bd sy cek lg dlm jam 7 mlm, line dah tak terang mcm masa cek jam 2 ptg tu. esoknya makin pudar, dan makin pudar. Dan sekarang sy dah preggy 5w, TTC 3 tahun utk anak 2nd. Alhamdulillah.

4y ago

Insya Allah ada chance preggy sbb telur kita tahan 24 jam, sperm pula 4-5 hari... banyak2 berdoa sis. Mudah2an ada sperm yg kuat harungi rintangan dan cabaran.😉

Mcm sy jgk sis.. Mmg kejap je telur kita ada.. So waktu double line jelas tu waktu elok bersama.. Then continue bersama utk esok & lusa.. InshaAllah confrim lekat.. Sy dh 5mggu skrg..

4y ago

Xreti guna bnda ni..dl siap g cr yg ala2 digital gtu pn xreti tgk.. 😂

Opk detect hormon LH sis. LH ni xtinggi 24 jam. Ada yg kejap, ada yg lama. Telur yg keluar dalam masa 12-36 jam selepas peak LH

sy pernah cek opk jam12 lbh mcmtu naik positif line sma terang..cek ptg n mlm kul 7 mcmtu da negetif..

Bukan ke waktu terbaik check opk pukul 2pm? Tak silap saya la.

4y ago

Bila2 pun boleh.