OpK

dlm apps kata hari ni ovulation day saya, tarikh 27/12 then saya cek opk negatif, tapi tarikh 23/12 saya cek opk positif subur, saya cuma nk tanya adakah saya punya waktu subur tu tak sekejap je sebab asal.period setiap bulan cycle sye punya waktu subur ada lambat ade cepat ade, ade mcm tu ke

OpK
5 Balas

Waktu subur tak semesti sama tiap bulan. Normal kadang cepat kdg lambat. Apps hanya jangkakan saja bukan 100% betoi. Jadi 23hb yg kata positif tu kira ovulasi dah lepas da. Kira subur sis awal dari jgkaan apps tu

4y ago

tq info ye sis..baru saya tahu

Patut ikut opk test.. klu 23 tu ovulation day.. kne save kat date tu. Nanti dia akn update n kira 24hb tu sbgai DPO1. Automatic date 27 tu kkn jadi ovulation day lagi.

Next period awak patutnya 8.1.20. ( 2mggu lpas ovulation day ) Dah delay dlm 5 hari sampai harini kan.. so klu awak da test upt tu.. betol la awak da positif pregnant ni..

4y ago

ha a tu la sis..tq tau info..tak marah tp ok la sis bgtau info cm ni atleast ade skit ilmu boleh tambah heheh tq sis

Yup ada.. tarikh tu kdg2 x sama mcm dlm apps .. lebih accurate guna opk.. 😊

Bole tau ni app apa?