Bersama dengan suami

Hi semua.. nak tanya pregnant berapa minggu ye boleh bersama suami? Saya 5w 5d dah rasa kesian kat suami sebab kami pjj sebelum saya positif hamil.. Kalau awal-awal ni bahaya ke kalau bersama? 🫢😅

22 Balas

Bkn faktor ganas/ xganas ke ape.. slow ke ape.. ade org xganas pn blh jd bleeding.. sb tiap org lain2.. kalau tanye dr mgkin die suruh tahan dlu utk trimester pertama.. die cmni je.. bile sis dh tau kemungkinan ade risiko bergantung pade sis sndri nk bsama atau x.. xde istilah “ sis try dlu” sb yg nasihat tu bdn xsame mcm sis n kalau ape2 jd dkt sis nt pn sis yg akan stress n overthinking.. n yg nasihat ckp “blh je” bkn akan tlg sis ape2 sb bnde dh jd.. so yg komen mmg akan bg experience sndri je.. bg sy kalau sis mmg btl2 syg kandungan n xnk amik risiko thn je dlu nt dh late trimester kedue blh la try.. xpn sis blh tanye pendpt dr ape yg paling selamat.. sorry sy nasihat bnde yg jujur.. xde nk sweet2 talk semua bnde blh..