Bersama suami

Hi, saya nk tanya. Kalau pregnant baru 10 minggu. Boleh ke bersama suami? Saya takut and risau. Tapi dalam masa yang sama, saya kesian kt suami saya😔😭

9 Balas

Susah nak ckp benda ni sebenarnya. Sy tanya gynae sy masa kandungan 4w, dia ckp boleh je selagi takde spotting and kena slow je. So far sy bersama je sampai dah besar kandungan tp sy yang slowly tak bagi sbb perut rasa tak selesa. Rasa sebu sentiasa. But so far takda spotting ke apa lepas bersama.

Boleh asalkan selesa ibu n baby.. klu bsama tu better slow n steady.. Sy thun lpas pnh gugur 8w.. so skng awal prgnant n ada rasa risau jgk nk bsama.. tp sy bncg suami.. ckp gini gitu.. boleh bsama tp xleh kerap.. n kena slow2 sj.. lgpun sy sndiri xberapa selesa..

Awal2 ni jgn kuat2 slow2 je sy biasa gugur lepas bersama suami.. then now tgah pregnant 🤰 slow2 je Tak kuat… tu Pon Kalau suami Mintak Kalau suami x Mintak buat Xtau je sbb mmg Xde mood nk bersama.. kandungan lg penting 🤭😅😂

10mo ago

sama la 🤣 sy pn mcm tu jgk , risau kandungan je

Sy tak berani sis, sy kesian kt diri sy dlu haha sbb stiap hari pn mmg perut tak selesa. Pastu sy risau jd pape kt baby sy xnk menyesal. Sbb ada history gugur..Tp sy tlg jgk suami keluarkan.. so far dia memahami so okay la

Banyak yg ckp, utk awal2 kehamilan jgn dulu. Tapi badan kita tak sama dgn org lain, ada je yg bersama d awal kehamilan, kandungan okay je. Ada yg lepas bersama keluar spotting, keluar spotting tu yg merisaukan.

Boleh ja klu baby dgn ibu tiada risiko. cuma elakkn terlalu ganas. Kena slow2 utk awal kehamilan

boleh sis asalkan slow dan badan kita sihat tak terlalu letih

dc tak saran kan bersama suami d awal kehamilan

😁