Bersama dengan suami

Hi semua.. nak tanya pregnant berapa minggu ye boleh bersama suami? Saya 5w 5d dah rasa kesian kat suami sebab kami pjj sebelum saya positif hamil.. Kalau awal-awal ni bahaya ke kalau bersama? 🫢😅

22 Balas

Bagi saye takde masalah nk bersama, awk cuba la dlu tapi jgn la lasak mcm sbelum pregnant. kalau xde ape2 pendarahan atau takde sakit boleh je truskan, mcm saye 12weeks bru start bersama dgn suami . Tu pon suami yang suruh rehat dlu , lpas 12weeks sampai skrg 20weeks kami bersama mcm biasa. Alhamdulillah xde ap2 masalah. Apa2 pun awk cuba la tanye dr, Nurse sye pon ad bgtau mase buka buku haritu, 1st trim xde masalah pon nk bersama kecuali awak ada bleeding/spotting 😊