Stroller & car seat

Hi semua.. Nak minta tolong parents yang ada experience share opinion. Car seat & stroller ni memang perlu ada ke?? Bila waktu paling sesuai untuk beli? Before or after deliver baby? Ada suggestion recommended brand skali tak? Thank you in advance! ☺️

18 Balas

Carseat lebih diperlukan sis. Stroller biasa guna lps 3 bulan. Dalam pantang org mmg xbwa pun baby jln dlm stroller pun sis. Biasa tgk kat kk yg dtg utk cek kuning baby pun xdiletak dlm stroller. Masing2 mak ayah kepit lagi..Tapi carseat mmg perlu diutamakan memandangkan penggunaannya da 0month - 25kg. Lebih lama dari stroller.

Car seat lebih penting. Stroller mmg xguna pun masa dalam pantang. G cek kuning baby pun mmg baby ibu/ayah dukung lagi. Tp car seat atau carrier seat mmg da guna seawal lps bersalin lagi2 kalau nk jln blik pantang kat kg yg jauh. Fikir2kan keselamatan dulu sebelum keperluan lain.

Kalau mampu dan ada bajet belila dua2. Tp kalau sis minta pendapat sy yg da beranak 4 ni mmg lebih pentingkan keselamatan ank dlm kereta dulu. Jadi saya akan kata infant carrier atau baby carrier (carseat) petut diutamakan. Stroller tu boleh beli nanti2 sbab awal2 xguna pun.

Carseat plg penting, sy beli itu dulu sblm bersalin ambk yg nb blh duduk. Stroller sy letak last sekali wishlist sbb xtau anak nak duduk atau tidak. Sbb sy guna carrier baby, beli yg dr usia nb blh guna. So anak akan sentiasa dekat dada bila guna carrier baby.

sy beli carseat je dulu..tu pun after deliver..haha..stroller nti2 dulu, nk tgk dia nak tak duduk dlm stroller..kalo mcm carseat tu, nak taknak dia kena duduk jugak dlm tu..haha..lgpun senang nk bwk kalo g checkup 😁

Car seat nanti wajib tahun dpn hehe baik standby...kalau stroller..bagus juga prepare sebab nanti kalau dan bambam babynya...tak lenguh tangan nanti..kalau taknak stroller boleh beli baby carrier jenama cuddle me

5y ago

Cari baby carrier yang jenis ergonomic

Carseat lbh penting, klu newborn seeloknya beli yg jenis infant carrier dulu..lebih selesa utk baby...stroller rasanya boleh tgu baby dh 6 7 bulan mcmtu..

Sangat perlu. Lg2 car seat tu. ikut atas puan kalau lebih berkemampuan boleh laa beli brand yg lagi elok 😊 kena buat research psl stroller

Car seat patut di dahulukan sebab start 2020 da ada akta wajib letak anak dalam carseat. Stroller tu kemudian xpe.

Car seat wajib. Stroller x wajib. Kalau slalu travel/ slalu nek flight bru beli stroller