kiraan tarikh period 8 minggu , bila scan nampak kantung shje ukur saiz 5 mnggu 3 hri

hi semua mommy , nak tnya normal ke bila kora ikot date period dh 8 mnggu tp bila scan cuma nmpak kantung n ukuran kantung 5 mnggu 3 hri , tpi bila gerak2 ad nmpak dh heartbeat kedip2, doc mntk dtg lg 2 mnggu untuk ukur saiz janin klau dh nmpak nk buat comparison . 1st pregnancy huhuuu

3 Balas

Normal, sbb tktau persenyawaan berlaku bila kan. Walaupun anggaran dr period tu dh 8 minggu, boleh jd proses lekat kt rahim tu lambat. Yg penting perkembangan masa scan tu elok, insyaAllah should be no problem.