Kalau ikut last period sy dh 8 minggu tapi bila scan x nmpak apa2, normal ke? Takut la. Hurm.

Scan tapi x nampak kantung

1 Balas

Rasa normal tu, ada je yang usia kandungan lari sebab ovulasi lambat, terutamanya kalau period tak regular. Doa banyak2 ya, repeat scan lagi 2-3 minggu. Kalau still tak nampak, doc akan refer hospital takut ectopic macam saya dulu, tapi alhamdulillah bukan ectopic.. harap awak pun bukan ectopic. InsyaAllah, semoga ada rezeki awak 🌈

7mo ago

@Azreena Azhar . Saya tak pergi hospital pun, saya pergi klinik kedua n doc cakap bukan ectopic. Tapi belum rezeki saya, saya blighted ovum. Masih menunggu sampai sekarang :) Awak bleeding tu mungkin kandungan tak jadi, doc scan pun tak ada kantung kan.