Apa satu perkara yang anda suka/tidak suka mengenai ibu mertua anda...

Hi semua mommy &daddy TAP yang disayangi💖 Haaaa mesti ada satu perkara yang anda suka/tidak suka mengenai ibu mertua anda kan😏 Sebagai contoh, min suka sangat arwah mak mertua min yang pembersih dan pengemas sangat orangnya. Rumah sentiasa dalam keadaan teratur je🥰 Jom kongsikan di ruangan komen bawah😉

Apa satu perkara yang anda suka/tidak suka mengenai ibu mertua anda...
167 Balas

Maaf ye Admin. saya harap tiada soalan yg boleh mencetuskan komen2 bercerita keburukan org lain. Lagi2 kita ibu/ bapa yg nk terapkan nilai2 murni untuk diri kita dan anak2 yg dlm kandungan, menyusu dan dlm didikan kita. Kalau ruangan utk meluah, its OK, mungkin dia dlm keadaan tertekan dan komen pun boleh beri komen yg membina, bukan ajak kpd keburukan. Sayangi diri kita 💕

Mak saya & mak mertua saya ada isu sebelum ni. Mak mertua saya yang bermasalah sebenarnya. Saya jarang suka sikap dia, walaupun mak mertua saya pernah buat jahat dengan mak saya, mak saya selalu pesan yang “mak mertua ni sama je macam mak kandung bezanya dia tak melahirkan, jangan terus membenci. Layan je macam mak kandung” yelah, setiap manusia ada baik & ada jahatnya.

4y ago

1 lagi, kita ni kahwin dengan anak dia. Kita jaga je hati anak dia, ada orang lagi boleh jaga hati dia hehehehhehehhehe

saya dah tkde mak sejak umur 10 tahun. alhamdulillah rezeki saya dapat mil yg baik sangat. layan saya macam anak dia sendiri. anaknya semua lelaki. biras pun okey semua. saya menantu bongsu. mil selalu ajar saya masak dan mengemas cara dia cuma bila dah preggy ni dia banyak suruh rehat. setiap kali tau saya nak balik rumah dia, mesti mil masak sedap sedap 😋

saya suka ibu mertua saya.. caring dn baik sngt2.. tak pilih mana anak dn menantu sama je.. tinggal sebelah rumah tpi sering2 prgi rumah sbb nk main dngn cucu dia ada kala mak mertua tolong kemas dn masak.. biarpun mak mertua saya dilayan terok oleh mak mertuanya dulu tpi mak mertua saya ambil sisi positifnya dn lyan saya, menantunya dngn baik sngt2.😊

syukur alhamdulillah dapat mertua yg sgt baik. walaupun masih bru kagwin tp nampak mereka tak beza2kan menantu. kedua2nya sgt soft spoken. tak pernah dgr mereka berbual meninggi suara. banyak nasihat2 beragama dari kedua mertua. beza dgn keluarga sendiri. kami kalau berbual kadang org igt bergaduh. berbual pun mcm menjerit tu belum menjerit betul lagi kahkah

sy suka ibu mertua sy sbb dia x garang,suka ingatkan tanggungjawab sy,sentiasa tersenyum,comel,suka tolong,kdg takut juga sy lalai sbb dibiarkan sy dgn gaya lembab sy ni dan kadang x buat apa2...sy pula yg risau.. smpai prnh sy x buat apa2 kerja n layan fon☹😅 dan sy yakin dia selalu rindukan sy n anak2 apalagi suami sy.. 💞💞💞

saya takde mak mertua , yg ada bapa mertua . tapi kami tak satu rumah . mereka rumah lain . dia busy kja jumpa pon sbln 1 je tu pon tgok cucu dia .. bapa mertua jnis mula2 dulu saya preggy suka mengarah lps dah beranak dia dah berubah dah x ambik kisah dah . mybe dia fhm dah .. stiap org ada kelebihan masing2 cara jaga anak .

Sudah 2 tahun tinggal bersama tapi Masih belajar menerima cara mil. Sebab kite dibesarkan dgn cara berbeza jadi mmg tak sama apa yg kite akan hadapi. Mil baek tapi ada kdg sifat2 yg kita tak minat dan sering makan hati. Lagi2 bila pregnant emosi mmg tak kuat. Hanya mampu bersabar, dan berdoa pada Allah saja

Alhamdulillah...sy terima segala buruk baik mereka. manusia mana ada yg sempurna. buat silap tu mesti ada,berckp pun kdg2 ank yg buat terasa hati. perkara kecil je,kdg2 org tua nk berbual xde topik. keluar la soalan atau topik perbualan yg kdg xselesa. xde nk marah pun,senyum aja la. mertua baik,adik2 ipar pun baik.😊

alhamdulillah, mk dn bp mrtua sngt baik..sntiasa mbantu, mngajar dn bawa jalan2...😊 sya bnykkan brbincng dgn suami bnda yg xkena d hati sya..mcm mkanan dn cara hidup sya mbesar jau brbeza dgn kluarga Mil..😄 yg pnting suami faham dn tidak menjatuhkan isteri semata2 ingin mnjaga hati kluarganya.🤗