Stress

Hi semua. Macam mana saya nak tangani masalah rumahtangga semasa dalam proses mengandung. Suami saya kerap lebihkan ibu serta anak sedaranya sendiri. Sampaikan ada pergaduhan besar yang dia mengatakan jangan sampai dia taktahan dengan saya. Bila saya tanya apa maksudnya,bercerai ke dia jawab ya. Katanya dia lebih sanggup jaga ibunya jika bercerai,boleh bawa ibunya kemana sahaja pun. Saya rasa seperti dia tak faham apa itu tanggungjawab,rasa tersisih,rasa anak yang dikandung tidak penting bagi dia. Lagi penting ibu serta anak buahnya. Saya taktahu samada emosi saya yang teruk semasa mengandung atau suami sendiri yang tak faham keadaan saya ☹️

2 Balas

tinggal berasingan dgn mentua lgi bgus. Susah senang sama2 rasa. Banyak sy dengar klau tinggal dgn mentua tidak lari mesti ada pergaduhan. Sbab terus terang klau bukan mentua yg rasa disisih kompom isteri yg rasa disisih. Jarang ada mentua yg dpt terima menantu 100% seperti anaknya.. Malas anak tak nampak tpi malas menantu pantang nampak..syukur dpt mentua yg baik.

Sy harp sis jgn cemburu jika dia lebihkan ibu dia ats tanggungjwb yg mmg perlu dilaksanakan...jika bkn masih boleh bawa berbincang...