threatened miscarriage

Hello semua. I skrg 8 week. This is my 2nd pregnancy. Yg 1st dulu gugur at 14 week. So utk kali ni, i experience the same thing mcm dulu which is frequent bleeding. I dh jumpa doctor and ambil necessary meds as advised. Tp my mom mcm xsupport my journey. She said i cant pregnant sbb dh 2x bermasalah. Then dia suruh i ikat je tak payah pregnant lg. I feel so sad. Bila tny doctor, doctor xde jwpn kenapa i gugur dulu. And yg kali ni pun walaupun selalu bleeding bila scan baby ok je... So bila org ckp i cant pregnant and suruh ikat tu i mcm sedih sgt2. Im just 29...

63 Balas

Hi, haritu sy pun masa week 13 ada threaten miscarriage sbb almost everyday ada brownish spotting, then pergi hospital doktor bg duphaston and kena bed rest. Kena makan sampai habis dos yg dia bg tu. Sekarang dah week 21. Alhamdulillah hehe

its too early to ikat (btl). ke mak u maksudkan cervical cleavage. cervical cleavage yg ikat pintu rahim spy janin xgugur. tu pun ikat jugak namanya. besenya org yg kerap gugur atau ade previous case baby prem, doc akn suggest gitu

5y ago

Betul..ikat x bg jatuh..bkn ikat x bg ngandung..pengalaman saya utk ank ke-2..6 thn yg lps..ikat sbb 2 kali gugur..ikat sbb jln dah terbuka 3 cm tu tu senang gugur..bila ikat mmg selamat dah kandungan tu cuma jga bg elok je..lps buka pg tu..ptg terus bersalin..hari yg sama juga.😉

Knpa mak ckap mcm tu.. Sedihnyeee.. Hmm xpela awak sabar k.. Jaga kandungan betul2.. Bed rest je k jgn buat keje langsung.. Ape2 soh husb buatkan.. Kuatkan semangat k.. Insyallah semuanya ok 👌❤️

Yg penting husband sis support sis, sebab dia yg akan hidup dengan sis. Not your mom Kan. So , sy doakan pregnancy journey sis went well . Banyak Kan rehat and jgn angkat berat . Maybe Rahim tk kuat.

Muda lg kenapa nk kena ikat.rezeki ajal maut semua kn ditangan Allah.siapa la kita nk pertikaikannye.Adik kena perbanyakkn bedrest.jgn buat pape keje hingga baby btl² kuat.jgn putus asa k

i org Kg. I advise u n ur husband cri ustaz. ur mom weird. pape pun if u muslim dekatkn dri pd Tuhan mintak doa perlindungan kuatkn dri. Selagi muda ni ada chances. Rezeki Allah atur ok..

Thank u so much semua. U all very kind sebak i. InsyaAllah i will kuatkan semangat and sentiasa berdoa for this child. Tq so muchh ur supports are all i need 😭😭❤️

Be positive je sis. I after first child, gugur 2x, kndungan luar rahim 1x. Then now, I tgh brpantang. Bayi kembar perempuan. Alhamdulillah. Allah sntiasa ada dgn org yg brsabar

Diorg bukan Tuhan sist, semuanya aturan yg Maha Esa, Berdoa saja, byk lagi org yg gugur byk kali, but still boleh melahirkan zuriat..Jangan Down k, mesti ada tu nanti