threatened miscarriage

Hello semua. I skrg 8 week. This is my 2nd pregnancy. Yg 1st dulu gugur at 14 week. So utk kali ni, i experience the same thing mcm dulu which is frequent bleeding. I dh jumpa doctor and ambil necessary meds as advised. Tp my mom mcm xsupport my journey. She said i cant pregnant sbb dh 2x bermasalah. Then dia suruh i ikat je tak payah pregnant lg. I feel so sad. Bila tny doctor, doctor xde jwpn kenapa i gugur dulu. And yg kali ni pun walaupun selalu bleeding bila scan baby ok je... So bila org ckp i cant pregnant and suruh ikat tu i mcm sedih sgt2. Im just 29...

63 Balas

rezeki org lain2 . ade yg pernah gugur sampai 5 Kali . dia kurus sangat tapi I give support so dia yakin yg dia Akan ade Anak soon dengan izin Allah 😘

I 3kali gugurr. Skrng preggy balik😒 alahai mak you ni ponn..stiap rezeki lain2. Jgn laa ckp xbole preggy mendoakan ank sndiri xbaik..

Kalo sis bleeding .. mesti bedrest ..jgn bjalan sgt ..mmg kne rehat .. i pn pnh keguguran 2 kali .. kali ke 3 i amik langkah betul2 bjaga2 ..

kuatkan semangat sis..ingat Allah je penentu nasib kita..kita sebagai hamba, just lalui je dengan tenang & tabah..semoga ada rezeki sis..aminn

Buat latihan kegel ...kemutan setiap hari untuk kuatkan rahim saya juga mengalami yg sama sekarang dh 4 bulan kandungan ke dua...

Sabar sis..doa byk² supaya sis n bby sihat..klau boleh,sis jumpa pakar..diaorg akn bgi satu injection yg boleh mnguatkan rahim..😊

Semoga sis dan baby sihat2 jak yer.. Banyakkan bersabar dan bawak berdoa utk kesihatan... Jgn banyak berfikir... SABAR... ❤️

Masa 11 minggu sy pun bleeding tapi alhamdulillah bby ok. Skrg sy dh 23minggu. Due Oct nanti. Kita kena yakin dan positif.

Assalam.. Sy xda pnglman mcm ni, pape pon sy doakn urusan sis dpermudahkn, moga sis dan bby sihat dan slmt hendaknya. Aamiin..

4y ago

Btw my sister dulu pon 2x jd mcm ni. Bby ketiga alhamdulillah slmt, skg bby dah nk msuk 2thun.. Sis bykkn rehat dan bzikir. 😊

jgn sedih.. kuatkan semangat. u kena fight for your baby. bykkan berehat.. awl lg mmg mcmni.. so elakkan byk bergerak