threatened miscarriage

Hello semua. I skrg 8 week. This is my 2nd pregnancy. Yg 1st dulu gugur at 14 week. So utk kali ni, i experience the same thing mcm dulu which is frequent bleeding. I dh jumpa doctor and ambil necessary meds as advised. Tp my mom mcm xsupport my journey. She said i cant pregnant sbb dh 2x bermasalah. Then dia suruh i ikat je tak payah pregnant lg. I feel so sad. Bila tny doctor, doctor xde jwpn kenapa i gugur dulu. And yg kali ni pun walaupun selalu bleeding bila scan baby ok je... So bila org ckp i cant pregnant and suruh ikat tu i mcm sedih sgt2. Im just 29...

63 Balas

sabar sis..semua tu ujian untuk sis..ada kwn sy 8 tahun kawin bila dpt tau prgnt sekali luar rahim kena buang tiub kiri.. baru2 ni dpt tau pregnt lg tp luar rahim jugak kena buang tiub kanan pulak..so now dia dah xde tiub..tp still pikir positif n nak cuba cr ivf pulak...semoga sis kuat mcm kawan sy

Ya Allah. Bersabar ye wak. Saya tak ada dalam situasi awak, apa yang saya boleh cakap awak banyak bersabar ya. Sebab ibu awak sendiri cakap macamtu jadi saya dapat rasa sedih macam mana. Insyallah saya doakan awak dan baby sihat ya, awak makan ubat yang dr bagi and jangan missed appointmenr

Keep on praying and be positive dear. I know it's your mom and you should respect her tapi cuba abaikan apa yg dikatakan and seek support from your husband and closest family members. I percaya you boleh pregnant and melahirkan sama like others. Sending love and hugs!

InsyaAllah.. ini semua rahsia Allah.. Mgkin betul utk jarakkan kehamilan.. Sy bru dpt keputusan y sy hamil luar rahim 7minggu... Ini kehamilan y pertama sy setelah hampir 7tahun kahwin.. tp sy kena kuat n redha.. mgkin Allah nak bagi y terbaik n ada hikmahnya.. same goes to u..

Dont worry sis...saya pun 1st gugur bln 4..now 2nd pregnant n ade bleeding on 7week to 9week..tp alhamdulillah now baby ok dah masuk 12week ++...keep positive ya kite yg tau ape yg kite rase..jgn hirau org nk ckp ape...yg penting jage kandungan,diri n terus positive

sy pon dh pnh gugur 2 kali sblum ni. due2 kndugan xmenjadi scan xnmpk baby. kali ke3 ni dh nk msuk 5 bln. doakn smue slmt. jgn give up ade org smpi 8 kali ggur. lg awk br 14 weeks cpt sgt nk judge bermslh. jge pmkanan and cube lg.. 😊

Mkn ubat ape sis? Name ubat, ade mslh jantung berdebar ke, berat bnyk turun ke, cube cek thyroid ke ape, sbb kakak ipar i pon asyik bleeding tuk pregnancy yg ke 4,x perasan pon die dah 2 bulan mengandung, rupenye bleeding2 tu treathen miscarriage coz die ade thyroid

Pray, have faith and jangan stress stress sis. Yg penting sis jaga diri and baby baik2. Jangan pedulikan apa org sekeliling ckp. Hidup sis is hidup sis, bukan hidup mereka. Yg merasa dan mengalami is sis, not them. Stay strong. Semoga sis and baby sentiasa sihat.

Apa tujuan nak suruh ikat? Org ikat sebab dah xnak anak sbb anak ramai kebende. Anak takda lagi xpayah ikat lg la. Abaikn ja nasihat negative dr org. Hidup kita kita tentukn. Mana tahu preggy kali ke3 u boleh dapat lahirkn baby ke. InshaAllah InshaAllah ❤️

Mindset tu penting. Doa baik2 tau. Doc ade ajar sy, kalau nampak spotting, cepat2 baring dan kaki buh bantal supaya lg tinggi dr kepala. Kepala xpyh pakai bantal. Bg perut berehat. Sbb kandungan muda belum kuat lg. Bykkan baring bila rasa something wrong.