Minum air gula sangkut GDM

Hi semua. Hari tu saya ada post pasal minum air gula. Saya tunggu jugak 2 minggu kot kalau nurse ade call saya. Takde call. Saya pn seronok la minum milo ais, makan fast food tak ingat dunia. Hahahaha. Tetiba tadi nurse call. Dia inform result air gula saya sangkut. Dia lambat call sebab baru habis kuarantin. Ermm saya sedih. Fikir macam2 benda negatif. Entah la. Isnin ni kena buat BSP. Ada apa2 tips tak ye?

2 Balas

2 hari sblum bsp kne kawal diet..kite gdm on diet...mkn gune beras perang/basmathi..elakkan mnum air manis kalau bole tw sis..bykkan mnum air masak..pastu sehari sblum bsp kne jge mkn..portion biase kite amek 2 senduk peres nasi je..lauk lbih xpe..lebih dri jam 7mlm kite stop mkn pe²..kcuali mnum air masak..

2y ago

haah..kite pun mmg xde gak..tp terminum susu similac mom..tu yg sgkut gdm..😅